Nyhetsblogg

ÖgonlysningNyheter

Posted by eventides.se Sat, January 27, 2018 17:19:36

I torsdags var vi iväg till Söderhamn för ögonlysning. Det var utan anmärkning och nu inväntar vi kommande löp för Tessa och Debbie.Blog image

valpplanerNyheter

Posted by eventides.se Sun, January 14, 2018 21:10:59

Sidan med valpplaner är uppdaterad 14/1.

JulönskanNyheter

Posted by eventides.se Sat, December 23, 2017 14:10:59

Blog image God Jul och Gott Nytt År önskar Kennel Eventide's

SM 2017Nyheter

Posted by eventides.se Mon, November 27, 2017 20:47:11

Årets SM var speciellt för mig på flera vis. Det mest uppenbara var förstås att jag lyckades placera tre hundar på 2a, 3e och 4e plats. Vilket ju var fantastiskt roligt och lite smått overkligt. Blog imageHär med de tre placerade SEJ(j)CH Kirkstall Cracker, SEJ(j)CH Eventide's Dragonfly och Eventide's Magic Wand.
Blog imageHär med domare Mark Stewart, Irland, vinnare Anna Lindholm med Wildphoebes Nighthawk och domare Michael Finglas, Irland.

Detta år var även speciellt så tillvida att jag dels startade Cajsa för sista gången och att fyra av hennes döttrar även fanns med i startfältet(varav två placerades).
Jag tycker att Cajsa igen bevisar sig som den starka avelstik hon faktiskt är genom detta. Väldigt roligt att Anna-Victoria och Lisa vågade sig på en start och det bådar gott för framtiden.
Blog imageHär är hela Eventide's gänget från vänster: Anna-Victoria med E. Magic Charm(Lady) jag med Tessa,Cajsa, Acke och Debbie och Lisa med E. Magic Spell(Trolla).
Jag är stolt över er, både valpköpare och Cajsa-avkommor!
Hemkomna och nöjda efter en fantastisk fin höst med jakter, träning och prov så tackar vi alla goa, glada vänner och bekanta för minnesvärda stunder och för hjälp med träning och logi och diverse. Särskilt tack till Katarina som följde med på SM och höll ordning på mina fyra hundar.
Blog imageBlog imageBlog image

Unghunds DerbytNyheter

Posted by eventides.se Mon, November 27, 2017 09:30:22

Blog image
I år var det dags att starta Majken på Derbyt. Majken är tiken som jag hämtade som valp förra året från England och kennel Whaupley. Hon är c 1 ½ år och därmed ligger vi mest i startgroparna än. Majken gjorde ändå en fin första provstart och lyckades få diplom och en bra erfarenhet. Provet var förlagt till härliga marker i Alingsås-trakten och det var en trevlig dag och roligt att se att det finns tillväxt på både cocker och springer.
Blog image

Bilden (från vänster): Domaren Juha Lindroth.

Vinnare Anette Axelsson med Trätäljarens Dexter.

2:a Thomas Larsson med Reedsweeper's Lyra.

3:a Morgan Hallgren med Muldegardens Lily Of The Valley.

4:a Einar Kyllingstad med Hunters Guilds Spruce.

CoM Eliabeth Persson med Whaupley Mari.

Guns Choice Muldegardens Lily Of The Valley.

DebbieNyheter

Posted by eventides.se Sun, November 26, 2017 20:58:49

Blog imageDebbie (Eventide's Magic Wand) har haft en fin provsäsong. Först fixade hon en 1:a i ökl och sen en 3:e placering och CK på sin första start i Skl. Tredje starten blev på SM där hon lyckades placera sig 4:a. Vilken start för lilla tjejen. Debbie kommer att paras till våren men hane är inte bestämt riktigt än.Nu börjar provsäsongenNyheter

Posted by eventides.se Tue, October 10, 2017 19:55:33

Den sista augusti startade Majken(Whaupley Mari) på vattenprov. Det gick bra och blev godkänt resultat. På samma prov startade även Katarina Selin med Elton(Eventide's Darkwing) och Kimi(Eventide's Kimi Kickapoo) och även för dom blev det godkänt.
Med på bilden är ännu en godkänd hund,Rhona med matte Gunilla Carlsson samt domare Ewa Widén.
Blog image

Majken och LunaNyheter

Posted by eventides.se Thu, June 08, 2017 11:00:26

Blog imageMajken(Whaupley Mari) Har hunnit fylla 1 år och blivit HD-röntgad med bra resultat.
Hon är en härligt fartfylld liten tik och otroligt rar. Jag är så glad och tacksam för att jag fick hämta henne i England förra året. Jag ska försöka att fixa henne en egen sida här på hemsidan snarast.Blog imageMajken i maj -17
Den valp jag valde att behålla från Cajsas sista kull kallas Luna och heter Eventide's Moonstone i stamtavlan.
Det är en pigg liten ärta som ska bli roligt att följa och träna. Blog imageNär Dotson är hemma så ser hela "guldligan" smiley ut så här:
Blog image